bas-en-india.reismee.nl

Stereotyp toeristen

En dan nu even iets anders, stereotyp toeristen leek me een leuk onderwerp. Er zijn in India toeristen in elke vorm, maar een aantal stereotypes springen er voor mij uit. Dus bij deze.

De hippie

Er zijn grofweg 2 soorten hippies in India, de oude en de jonge. Beide zijn erg verschillend.

De oude hippie is er een die India al meerdere malen gezien heef, hij weet wat India is en daar komt hij voor. Oude hippies zijn allemaal vrolijk. Hun kleding maakt wel duidelijk dat ze hippie zijn maar is niet enorm overdreven of uitbundig.

De jonge hippie is meer een karakikatuur van de oudere hippie, ik krijg soms het idee dat ze in India zijn omdat ze vinden dat dat hoort bij hun subcultuur. Jonge hippies gaan op het drukste strand zitten mediteren, maken muziek die meer als afrikaans te omschrijven is, gaan midden in de nacht frisbieen en doen rare rek en strekoefeningen zodra de bus even stopt omdat de buschauffeur moet pissen. Jonge hippies zijn over het algemeen allemaal erg vriendelijk maar ze zijn niet allemaal even vrolijk. Hun kleding is meestal heel erg uitbundig en kleurrijk en alle mannelijke jonge hippies hebben dreadlocks. Van alle stereotyp toeristen kan ik het meest om hun lachen.

De Rus

De Rus in India is een heel appart verhaal. Voor Russen is India wat Kreta of Salou voor veel Nederlanders is. De Rus lijkt vaak duizenden Amerikaanse dollars op zak te hebben. De Rus praat alleen met Russen en verwacht veel service van zijn Indiaase ober. In de bus reserveert hij een dubbel bed voor zich alleen. De Rus drinkt het meest van alle toeristen en wordt op weinig plekken echt gewaardeerd. Je zult hem niet snel in een tempel tegen komen. Hij kan ook lid zijn van de Russiche maffia aangezien die enkele Goaanse dorpen volledig onder controlle hebben. Ik laat de Rus lekker Rus zijn en zij laten mij, mij zijn.

De gepensioneerde

De gepensioneerde is voornamelijk van het vrouwelijk geslacht en van de Amerikaanse nationaliteit. Ze wil op haar oude dag India zien, waarschijnlijk omdat ze het van TV kent. Ze is met een paar vriendinnen gekomen. De gepensioneerde huurt vaak een gids en zal bij de meeste dingen teveel betalen. De gepensioneerde is aandoenlijk om naar te kijken. Ze is meestal vrolijk en zegt vriendelijk gedag. Ik heb er nog geen zien reizen dus vraag me af hoe ze van A naar B komen. Als ik er achter kom laat ik het weten

De spiritueel

De spiritueel kent India uit de zelfhulpboeken, yogalessen en hinduverhalen. Hij komt dan ook voor Yoga en tempels. De spiritueel is vegetarisch en daarom ook dun. Mannelijke spirituelen zijn vaak kaal. De spiritueel kijkt alsof hij zich India heel anders had voorgesteld, hij is niet chagrijnig omdat dat niet in zijn aard ligt, maar hij is ook absoluut niet vrolijk. Hij heeft in sommige opzichten veel weg van de jonge hippie. Ook hij heeft het idee dat hij in India moet zijn omdat dat bij zijn identiteit hoort. Ook mediteert hij, maar niet op het drukke strand, hij loopt liever een half uur de heuvel op omdat die ene steen zo spiritueel aandoet. Ik heb een beetje medelijden met de spiritueel. Daar waar hij komt voor rust en orde, vind hij chaos en dromerigheid.

Voor zover de stereotypen, volgende keer ietsover de Indiaase mensen.

Groeten uit Hampi,

Mama

Toch veel geleerd in Zwolle, Bas! Leuke verhalen. Komen er ook bijbehorende foto's van de stereotype toeristen?

Bas

Dankje mam, jaar toch niet helemaal weg gegooid :)

Pa

leuke verhalen Bas. we zullen zorgen voor fotoruimte

Pa

schitterend Bas. Ziet er wel heel vrolijk uit en warm. Hier is het vreselijk koud en ze praten over een elfstedentocht. Mss op as. zondag.

Veel plezier he

Ninke

Niet naar Sierd luisteren Bas. Het is hier heerlijk koud! Hopelijk heeft ie wel gelijk over de elfstedentocht. Ik ben ook wel benieuwd naar foto's bij de stereotypes. Al heb ik ook het gevoel dat ik ze eigenlijk wel herken!

Bas

Ik zal kijken wat ik kan doen met de foto's bij stereotypes